Vandaag de dag drukken de stijgende prijzen de gezinsbudgetten. De kosten van energie stijgen en alles, van het verwarmen van je huis tot het rijden naar je werk, is het wegsijpelen van je zuurverdiende geld. Hoewel je weinig kunt doen aan de stijgende kosten van energie, zijn er enkele manieren waarop je energie kunt besparen en tegelijkertijd geld kunt besparen.

Een van de manieren om energie te besparen is om de hoeveelheid brandstof die je verbruikt te verminderen. Denk aan brandstofbesparing bij de aanschaf van een nieuwe auto. Blijf uit de buurt van de SUV’s en overweeg om een auto te kopen die minder brandstof verbruikt.

Alleen de was anders doen kan al veel energie besparen

U kunt ook energie besparen bij het doen van de was, als u uw kleren in koud water wast met koud water wasmiddelen en ze vervolgens buiten te drogen hangt. De meeste energie die wordt gebruikt om de was te doen, zit in het verwarmen van het water en het drogen van de kleren, dus met deze twee stappen bespaart u veel energie en geld.

Overweeg om de manier waarop je de maaltijden kookt te veranderen. Als u uw magnetron en crock-pot gebruikt om veel van uw maaltijden te koken, bespaart u veel energie. Deze apparaten verbruiken veel minder energie dan uw fornuis en oven.

De airconditioning zorgt voor veel energie verbruik

Natuurlijk heeft u misschien gehoord dat u energie kunt besparen als u in de zomer uw airconditioner aanzet en in de winter de verwarming lager zet. Dit is een goede manier om energie te besparen, want u kunt uw verwarmings- en koelingsrekening met maar liefst 20 procent verlagen. Het is ook een goed idee om uw zonnebril in de zomer te laten zakken om uw huis koel te houden, en ‘s nachts de airconditioner uit te zetten en de ramen te openen.

Zet uw boiler op de laagste stand. In de meeste gevallen zal het laag houden van uw boiler u nog steeds voorzien van water dat warm genoeg is voor wat u nodig heeft, en u zult ook energie besparen.

Doe wat upgrades in huis voor meer energie besparing

Vergroot uw huis om energie te besparen. Sluit uw huis af met weerstrips en breeuwen, en natuurlijk wilt u niet voorbijgaan aan het toevoegen van meer isolatie. Een huis dat is verweerd zal veel minder energie verbruiken, en zal u geld besparen.

Er is geen manier om de kosten van energie te beheersen, maar je hebt wel enige controle over hoeveel geld je uitgeeft aan energie. Het enige wat je hoeft te doen is de controle te nemen en energie te besparen.